Co je v Plzni nového

V září roku 2010 jsem byl jmenován ředitelem a statutárním zástupcem organizace Point 14 Plzeň. Po měsíci mého působení v nové funkci jsem byl osloven vedením naší církve s návrhem, jestli bych dočasně přijal post krizového ředitele SKP Plzeň. Toto rozhodnutí pro mě bylo těžké, protože jsem znal aktuální nepříznivou situaci SKP, zároveň mě, ale tato vyhrocená situace nenechávala klidným.

Rozhod jsem se tuto výzvu přijmout. Na začátku jsem musel podniknout některé nepopulární rázné kroky, které byly nepříjemné zvláště proto, že jsem měl s některými pracovníky blízké vtahy. To byl pro mě nejtěžší úkol. Dalším krokem byl výběr nového ředitele.

Tyto změny měly na celou práci pozitivní dopad. Pracovníci, kteří ustáli toto náročné období v součastné době tvoří páteř celého týmu. Jsou otevření novým věcem a změnám, které přicházejí s novým vedením. Věřím, že spolu s novým prostředím komunity, budou pokračovat positivní změny v samotné náplni programu, myslí především na naše klienty, kteří jsou cílem a obsahem našeho konání.

Děkuji Markovi Novotnému, mému dlouholetému příteli a kolegovi, že byl citlivý na Boží volání a rozhodl se vstoupit do této práce na Jeho vinici.

 

Karel Nyerges

Permanent link to this article: http://diakonie.umc.cz/zpravy-ze-stredisek/co-je-v-plzni-noveho/